Nieuws
Installatiebedrijf De Vries Technies Buro is per direct op zoek naar een:   Allround Installatiemonteur W en/of E   Wie zijn wij? De Vries Technies...
Over het energielabel Een energielabel geeft een inschatting van hoe energiezuinig een huis is. Sinds 2008 is het in Nederland een energielabel...
BTW op zonnepanelen terugvragen? Het Europese Hof heeft recent geoordeeld dat een particulier voor de btw als ondernemer wordt aangemerkt als hij de...

Energielabel

Over het energielabel

Een energielabel geeft een inschatting van hoe energiezuinig een huis is. Sinds 2008 is het in Nederland een energielabel verplicht bij verhuur, verkoop of oplevering van woningen. Het doel hiervan is om mensen bewust te maken van de energieprestatie van hun woning en energiebesparing te stimuleren. Het verbeteren van de energiezuinigheid van een woning leidt tot lagere energierekening en meer wooncomfort. Daarnaast draagt het bij aan een beter milieu en levert het op den duur ook meer werkgelegenheid op.

Wat is er nieuw in 2015?

Vanaf 1 januari 2015 ontvingen alle particuliere woningeigenaren die nog geen energielabel hebben, een voorlopig energielabel. Dit is een inschatting, gebaseerd op enkele openbare gegevens, zoals het type woning, bouwjaar en een inschatting van de gemiddeld genomen maatregelen per type woning.

Wanneer u uw huis wil verkopen, volstaat een voorlopig energielabel niet. U moet dan inloggen met uw DigiD en zelf een definitief energielabel regelen op www.energielabelvoorwoningen.nl. De eigenaar controleert daarvoor online de gegevens waarop het voorlopige energielabel is gebaseerd, levert waar nodig digitaal bewijs aan en laat een erkend deskundige de gegevens op afstand controleren en goedkeuren. De eigenaar betaalt daarvoor enkele tientallen euro's aan de erkend deskundige.

Per 1 januari 2015 ziet de inspectie Leefomgeving en Transport erop toe dat verkopers en verhuurders een definitief energielabel overhandiging. Verkopers/verhuurders riskeren een boete die kan oplopen tot 400 euro, als zij bij de verkoop van de woning geen definitief energielabel overhandigen.

Het verkrijgen van het energielabel is eenvoudiger geworden, waardoor een verkoper het definitieve energielabel snel en gemakkelijk online kan regelen. De voorlopige energielabels zijn per 1 januari 2015 openbaar via www.zoekuwenergielabel.nl. Ook commerciële advertenties voor de verkoop van woningen, zoals aanbodwebsites, in etalages en in gedrukte media ia vanaf 1 januari vermelding van de energielabel klasse verplicht.

Op de website www.verbeteruwhuis.nl kunt na het invullen van een paar vragen over uw woning en woonsituatie, advies krijgen over de maatregelen die u kunt nemen om uw woning te verbeteren.

23 maart 2015

Diensten
Riolering en Hemelwaterafvoeren
Dak- en Zinkwerk
Water- en Gasleidingen
Elektrische installaties
Sanitaire installaties
Ventilatie- installaties
Verwarmingsinstallaties
Airconditioning en Koeling
Duurzame energietechnieken
Gerealiseerde projecten
Woning aan de amethist, Drachten
Sterk bedrijf, Gorredijk
Herenmode v/d Zee, Drachten
Damesmode v/d Zee, Drachten
Klunder, Drachten
Sijperda verhuur, Drachten
Bouwbedrijf Siderius, Earnewald
Sterk huis, Tjalleberd
Dierenziekenhuis de Toren, Drachten